Publicat pe Lasă un comentariu

Tranzacționează modelul Head and Shoulders inverted

În lumea tranzacțiilor pe piețele financiare, există o multitudine de modele de analiză tehnică care pot oferi indicii prețioase privind direcția prețurilor. Unul dintre aceste modele este „Head and Shoulders Inverted” sau „Cap și Umeri Inversat.” Acest model este adesea folosit pentru a identifica inversarea trendului într-o piață, și poate fi o unealtă valoroasă pentru traderii care doresc să profite de mișcările de preț. În acest articol, vom explora ce este modelul „Head and Shoulders Inverted,” cum să-l identificați și să-l tranzacționați.

Ce este modelul „Head and Shoulders Inverted”?

Modelul „Head and Shoulders Inverted” este un tip de model de analiză tehnică folosit pe scară largă în tranzacționarea piețelor financiare. Acest model este folosit pentru a identifica o posibilă inversare a tendinței de preț curente. El este compus din trei componente principale:

 1. Umăr stâng (Left Shoulder): Acesta este primul punct al modelului și reprezintă o creștere a prețului, urmată de o scădere semnificativă.
 2. Cap (Head): A doua componentă este un punct care marchează cel mai înalt nivel al prețului și este însoțit de o creștere semnificativă a volumului de tranzacționare.
 3. Umăr drept (Right Shoulder): Ultima componentă a modelului este similară cu umărul stâng, reprezentând o creștere a prețului, urmată de o scădere semnificativă.

Cum să identificați modelul „Head and Shoulders Inverted”?

Pentru a identifica acest model, trebuie să acordați atenție schimbării direcției prețului într-o piață. Urmați acești pași:

 1. Identificați trendul curent: Începeți prin identificarea tendinței curente a prețului. Dacă piața era în creștere, modelul „Head and Shoulders Inverted” sugerează o posibilă inversare la scădere.
 2. Căutați umărul stâng: Observați o creștere a prețului, urmată de o scădere semnificativă. Acesta este primul semn al modelului.
 3. Urmăriți capul: După umărul stâng, prețul ar trebui să crească semnificativ pentru a forma „capul.” Creșterea prețului ar trebui să fie însoțită de o creștere semnificativă a volumului de tranzacționare.
 4. Căutați umărul drept: După cap, prețul ar trebui să scadă din nou, formând umărul drept. Acest lucru confirmă modelul.
 5. Linia de gât (Neckline): O linie de gât este trasată orizontal la nivelul minim dintre cap și umărul drept. Odată ce prețul trece sub această linie, modelul este considerat confirmat.

Cum să tranzacționați modelul „Head and Shoulders Inverted”?

Tranzacționarea acestui model implică următorii pași:

 1. Așteptați confirmarea: Nu intrați într-o poziție până când prețul nu trece sub linia de gât și modelul este confirmat.
 2. Stabiliți un obiectiv de preț: Calculați diferența de preț dintre vârful capului și linia de gât și aplicați această diferență la punctul de breakout.
 3. Setați un stop-loss: Așa cum se întâmplă în orice tranzacție, stabiliți un nivel de stop-loss pentru a limita pierderile în cazul în care piața se întoarce împotriva dvs.
 4. Urmăriți volumul: Asigurați-vă că volumul de tranzacționare sprijină mișcarea de preț. Un volum crescut poate consolida semnalul modelului.
 5. Gestionarea riscului: Nu uitați să aplicați principiile gestionării riscului în tranzacțiile dvs.

Este important să menționăm că niciun model de analiză tehnică nu este 100% precis. De aceea, este întotdeauna recomandabil să combinați modelul „Head and Shoulders Inverted” cu alte instrumente și analize pentru a vă face o părere mai solidă despre direcția prețului. Practicarea tranzacționării pe un cont demo înainte de a trece la tranzacționarea pe bani reali este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă exersa abilitățile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *