Publicat pe Lasă un comentariu

Cum să întărești natural unghiile casante

Unghiile casante pot fi o sursă de frustrare pentru mulți dintre noi. Fragilitatea și exfolierea constantă pot face ca unghiile să pară slabe și neîngrijite. Cu toate acestea, există numeroase metode naturale și trucuri care pot ajuta la întărirea unghiilor, restabilindu-le sănătatea și frumusețea. Acest articol explorează diversele modalități de a avea unghii puternice și frumoase fără a apela la substanțe chimice dure.

1. O Dietă Bogată în Nutrienți Esențiali:

 • Proteine: Unghiile sunt alcătuite în principal din proteine, așa că asigurați-vă că dieta dvs. este bogată în surse de proteine de calitate, cum ar fi carne, pește, ouă și legume.
 • Biotină (Vitamina B7): Biotina este esențială pentru sănătatea unghiilor și a părului. Găsiți-o în avocado, nuci, semințe de floarea-soarelui și ciuperci.
 • Fier și Zinc: Deficiențele de fier și zinc pot contribui la unghii fragile. Consumați alimente precum carne slabă, leguminoase, nuci și semințe pentru a asigura aportul adecvat.
 • Vitaminele A și C: Aceste vitamine contribuie la menținerea sănătății pielii și a unghiilor. Consumați fructe și legume colorate pentru a obține aceste vitamine esențiale.

2. Hidratare Corespunzătoare a Unghiilor:

 • Uleiuri Naturale: Aplicarea regulată a uleiurilor naturale precum uleiul de migdale, uleiul de măsline sau uleiul de argan poate hrăni unghiile și cuticulele, prevenind astfel exfolierea.
 • Băi cu Uleiuri Esențiale: Adăugați câteva picături de ulei esențial de lavandă sau ulei esențial de lămâie într-un bol cu apă caldă și înmuiați-vă unghiile timp de 10-15 minute. Această metodă poate ajuta la hidratarea și întărirea unghiilor.

3. Protecție Împotriva Substanțelor Dure:

 • Mănuși de Protecție: Atunci când faceți treburi casnice care implică substanțe chimice sau expunerea la apă, purtați mănuși pentru a proteja unghiile împotriva deteriorării.
 • Evitarea Utilizării Excesive a Produselor pentru Unghii: Folosirea excesivă a lacurilor de unghii, îndepărtătorilor de oje și a altor produse chimice poate slăbi unghiile. Lăsați unghiile să respire și să se odihnească între aplicări.

4. Taierea Corectă a Unghiilor:

 • Taiere Dreaptă: Tăiați unghiile drept și nu prea scurt. Tăierea prea aproape de cuticule sau tăierea în formă rotundă poate contribui la ruperea ulterioară.
 • Limea Corectă: Utilizați o pilă de unghii fină și evitați utilizarea pietrelor abrazive care pot deteriora suprafața unghiei.

5. Suplimente pentru Sănătatea Unghiilor:

 • Colagen: Colagenul este esențial pentru sănătatea pielii, a părului și a unghiilor. Suplimentele de colagen pot contribui la întărirea unghiilor.
 • Vitamina E: Această vitamină are proprietăți antioxidante și poate fi utilă pentru menținerea sănătății unghiilor. Poate fi luată sub formă de supliment sau consumată din alimente precum semințe, nuci și uleiuri vegetale.

6. Excluderea Obiceiurilor Nocive:

 • Mușcatul Unghiilor: Un obicei obișnuit care slăbește și deteriorează unghiile. Încercați tehnici de renunțare și folosiți lacuri speciale cu gust amar pentru a descuraja mușcatul.
 • Aplicarea Ojei Frecvente: Ojele de unghii pot conține substanțe chimice dure care pot slăbi unghiile. Lăsați unghiile să respire între perioadele de aplicare a ojei.

7. Masaje și Exerciții Pentru Cuticule:

 • Masaje Ușoare: Masați ușor cuticulele cu uleiuri esențiale sau cremă hidratantă pentru a îmbunătăți circulația sanguină și a promova creșterea unghiilor sănătoase.
 • Exerciții Pentru Cuticule: Îndepărtați cu grijă cuticulele cu un instrument special sau încercați exerciții ușoare pentru a menține elasticitatea lor naturală.

8. Evitarea Temperaturilor Extreme:

 • Apă Rece și Caldă: Expunerea frecventă la apă rece sau caldă poate afecta unghiile. Folosiți mănuși în timpul dușului sau al activităților care implică expunere la apă.

Concluzie:

Întărirea unghiilor casante necesită o abordare cuprinzătoare și răbdare. Prin adoptarea unui stil de viață sănătos, alimentație echilibrată și îngrijirea corespunzătoare, veți observa îmbunătățiri semnificative în sănătatea și aspectul unghiilor dvs. Nu uitați că fiecare persoană este diferită, iar ceea ce funcționează pentru unul poate să nu fie la fel de eficient pentru altul. Fiți consecvenți și răsfățați-vă unghiile cu atenție și îngrijire pentru a obține acea manichiură perfectă pe care o merită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *